У Повітряних силах відреагували на онлайн-трансляцію російських обстрілів вуличними камерами

У ніч проти 16 травня стався восьмий повітряний напад на Київ із початку травня. Після атаки українці у соцмережах звернули увагу на те, що в YouTube у відкритому доступі можна знайти трансляції камер спостереження.

16.05.2023
У Повітряних силах відреагували на онлайн-трансляцію російських обстрілів вуличними камерами
Фото: Pavlo Petrov

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що місцеві військові адміністрації мають врегулювати питання роботи камер відеоспостереження, щоб вони не допомагали окупантам. Про це він сказав на брифінгу, передає Hromadske.

Ігнат зазначив, що такі камери працюють по всьому світу. Вони в режимі онлайн роблять трансляцію на YouTube-каналах.

«Коли в країні воєнний стан, думаю, що буде зроблено певні корективи з військовими адміністраціями. Коли є робота протиповітряної оборони, коли є загроза того, що буде витік інформації, думаю, що органи військових адміністрацій підкорегують, щоб синхронізовано якось не давати ворогу можливостей в режимі онлайн спостерігати за бойовою роботою наших систем ППО», — наголосив Ігнат.

Він додав, що такі камери спостереження є не лише у державних інституціях, але й в інших місцях, тому з цим потрібно працювати. Також Ігнат вважає, що треба проводити роз’яснювальну роботу з українцями, щоб вони не викладали власні записи роботи ППО.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.