У Польщі відбулись протести через невидачу ДП “Документ” паспортів чоловікам

У Вроцлаві відбулась акція протесту під Генеральним консульством України. Близько 30 осіб вийшли на маніфестацію аби звернути увагу дипломатичної установи на проблему з невидачею закордонного паспорта ДП „Документ”.

28.07.2024
У Польщі відбулись протести через невидачу ДП “Документ” паспортів чоловікам

Організація отримала оплату за послугу, але паспорти замовлені людьми ще до введення змін у законодавстві, ще досі не отримали. Оплата складала понад 500 злотих. Не обійшлось без провокацій, повідомляє “in Poland”.

Учасниками акції були, як чоловіки, так і жінки. Чоловіки тримали плакати польською та українською мовами з написами “Нам потрібна допомога”, “Допоможіть нам отримати наші документи, які незаконно утримує ДП “Документ”, “Законне право на легальне перебування”.

Організатором акції, а точніше особою що зареєструвала проведення виступила Олена Журавльова, бо з її слів багато хто просив її офіційно оформити проведення заходу, а себе вона організатором не вважає. Олена розповіла, що в такий спосіб вони хочуть отримати сприяння від Генконсульства у розв’язанні проблеми з не отриманням паспортів.

“Багато чоловіків, які подавали на паспорти у лютому, березні 2024 року досі їх не отримали. Хоча час виготовлення паспорта складає 3 місяці. І все було поки не з’явилися зміни в законодавстві. Ми хочемо аби ГКУ розібралося і надало відповідь, чому громадяни не отримали паспорти, – говорить Олена. – Загальна вартість виготовлення паспорта складає понад 500 злотих. Серед них оплата в 1200 гривень та ще додаткові комісії.”

За її словами, вони зверталися до українського омбудсмена, до самого ДП “Документ”, Міграційної служби України. Від останнього отримали відповідь, що це був технічний збій. Попри те, що є порядок дії при виникненні технічного збою і видачі документів, жодна організація так і не відповіла їм, чому досі документи утримуються і не видаються людям.

До учасників акції очікувано ніхто не вийшов, тому що вона відбулась в вихідний день.

За словами Олени, перед самим початком акції відбулась провокація. Кілька осіб прийшли з провокаційними плакатами. Вона звернулась до поліції, і провокатори покинули місце проведення заходу та вкинули плакати до смітника.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.