У Міноборони прокоментували петицію про демобілізацію тих, хто служить рік

Міністр оборони Олексій Резніков у відповідь на петицію вважає, що демобілізувати людей, які служать понад рік, це дуже нашкодить обороноздатності України.

07.12.2022
У Міноборони прокоментували петицію про демобілізацію тих, хто служить рік
Олексій Резніков

Про це Резніков заявив у етері телемарафону, передає УП.

“Моя персональна думка – ця петиція не зовсім на користь обороноздатності країни. На сьогодні Конституція говорить про обов’язок кожного громадянина боронити свою землю.

Питання піти відпочивати, коли війна ще не закінчилася і перемога попереду, мені здається, це трохи дивний підхід. У парламенті є конструктивніший підхід, проєкт закону, який ми підтримуємо – можливість надання відпусток певний період часу, можливість відпочити, перепочити та переключитися.

Щодо демобілізації – уявіть собі, сьогодні у нас під багнетом близько мільйона людей. Уявіть, мільйон відпустити, мільйон набрати, а навчити їх, підготувати? Для мене це дуже дивно звучить, не розумію авторів цієї петиції”, – сказав Резніков.

Нагадаємо, відповідна петиція набрала 25 тисяч голосів за три місяці. Автор пропонує обмежити термін мобілізації кожної окремої людини, а також гарантувати відстрочку від наступної мобілізації для людей, які відслужили рік.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.