У Марселі відбувся вечір українського та французького документального кіно про війну в Україні

Захід організували Благодійний Фонд Гуманітарні ініціативи, асоціація Courage UA La Ciotat спільно з асоціаціями Valeriia Marée, David San, AFUCA та Єва Райська.

19.06.2024
У Марселі відбувся вечір українського та французького документального кіно про війну в Україні

“Ми намагаємось продовжувати говорити французькій аудиторії, що війна в Україні продовжується. І щоденно гинуть люди”, – зазначили у Благодійному Фонді Гуманітарні ініціативи.

Фільм, який відкрив вечір — документальна стрічка українського режисера та воїна ЗСУ Pavlo Didula ” Бути разом”. Щемкий і важливий фільм про Героя України — Дмитра Пащука, який віддав життя за свою країну, дім, сім’ю, землю.

“Після перегляду стрічки французькі глядачі мали дуже сильні власні рефлексії. Фільм, який пронизує до самого серця”, – додали у БФ.

Завершили вечір документальною стрічкою французького режисера Дамєна Кастери “Свобода ніколи не вмирає”, яка оповідає про те, як в час війни люди культури, митці, волонтери продовжують допомагати своїй країні.

“Ця документальна робота також залишила безліч рефлексій та фідбеку від глядачів. Важливо, що саме через документальний жанр ми можемо ще більше і ще глибше говорити про Україну, про наш спротив, про наше бажання бути вільними у своїй країні. Cпільною працею був невеличкий вернісаж і буфет. Дякую всім, хто був з нами. Та всім, хто своєю присутністю долучився до промоції української культури у Франції”, – підсумували у БФ Гуманітарні ініціативи.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.