У Львові винесли вирок “пасторам” секти, які переконували людей брати кредити

Судили трьох пасторів філії Церкви “Посольство Благословенного царства Божого для всіх народів”, які переконували людей брати кредити та вкладати гроші у церковний бізнес. Загалом постраждалим завдано збитків на суму 3,5 млн грн.

22.08.2023
У Львові винесли вирок “пасторам” секти, які переконували людей брати кредити

Зловмисниками виявилися двоє чоловіків та жінка, як повідомляє “Zaxid.net”.

Остання з них була засновницею львівської організації “Церква “Посольство Благословенного царства Божого для всіх народів”. Зокрема, вона має вищу економічну освіту та досвід роботи у банківській сфері. Афери жінка здійснювала разом зі своїм чоловіком-пастором та іншими людьми.

Другий пастор – керівник львівської філії компанії “Ліонебанк Україна”. Ця схема виявилась фінансовою пірамідою.

Протягом 2007-2008 років вони ошукували львів’ян і переконували брати великі кредити. Пастори запевняли, що погасять їхні заборгованості, але фактично цього не робили. Отримані гроші вкладали у власний бізнес.

Суд постановив, що жінка проведе 10 років за ґратами, а інші учасники схеми – по 8 років. Також вони зобов’язані виплатити 14 ошуканим людям понад 28 млн грн.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.