У Львові вшанують пам’ять загиблих у Скнилівській трагедії

27 липня вшанують 22-гу річницю авіакатастрофи на військовому летовищі «Скнилів», під час якої загинуло 77 людей, та ще близько 250 отримали ушкодження.

24.07.2024
У Львові вшанують пам’ять загиблих у Скнилівській трагедії
Фото: О. Мазуренко

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

27 липня о 10:00 у храмі Воскресіння Христового УГКЦ за адресою вул. Городоцька, 319а відбудеться поминальне Богослужіння. Також поминальна Служба відбудеться в неділю, 28 липня, об 11:00 на Голосківському цвинтарі

«Той день забрав найдорожче, що було в моєму житті – обох моїх дітей. Це та рана, яка ніколи не загоїться у кожного з нас – тих, хто тоді, під час цієї трагедії, втратив своїх найрідніших. Щороку ми разом збираємось на спільну молитву, бо пам’ять і молитва про кожного – дуже важливі», – зауважив Іван Куц, голова громадської організації «Скнилівська трагедія».

Довідково

Скнилівська трагедія – аварія, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Через падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів, загинуло 77 людей: серед них 28 дітей. Постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.