У Львові врятували 2-річну дитину від ампутації ніжок після важкого опіку

Маленька пацієнтка Анна з Одещини. У березні дитина зайшла в домашню баню з бойлером і відкрила один із кранів — на шлангу з гарячою водою. Дівчинка отримала опіки.

16.07.2024
У Львові врятували 2-річну дитину від ампутації ніжок після важкого опіку

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Через надто глибокі опіки дівчинку екстрено доправили в лікарню до Одеси. А звідти, на 11-й день, через погіршення стану, дитину скерували на Львів.

“Дівчинка поступила у дуже важкому стані: глибокі опіки стоп, правої гомілки та стегон. А пальчики були некротизовані, тобто всі тканини та кістки буквально «зварилися» у окропі та були мертвими. Ще тоді наші спеціалісти побачили, що їх не вдасться врятувати, а боротьба за інші уражені ділянки буде складною і тривалою”, – йдеться у медзакладі.

Анічку треба було негайно оперувати.

“Виконати некректомію, тобто максимально видалити мертві тканини, інакше почнуться незворотні процеси і крихітка може загинути. Потрібно було ампутувати і пальчики. Це зробили згодом — вже у ході другого втручання. Два пальчики наші хірурги видалили повністю, а решту — із частковим збереженням фаланг”, – додали медики.

Під час операції лікарі побачили, що в дитини почало відкриватись ахіллове сухожилля. Саме воно відповідає за рухи стопами. Сухожилля не має власного кровопостачання, тож пересаджена шкіра на цю ділянку не прижилася б. Дитина могла втратити здатність повноцінно рухати стопами. Тоді лікарі вирішили застосувати BTM-покриття. Це унікальний синтетичний матеріал, що проростає власними судинами пацієнта та стає його новою дермою. Його наклали на стопи та стегно дитини.

Нині, аби поставити Анічку на ноги, з нею займаються наші фізичні терапевти та психологи. Далі родина планує поїздку за кордон.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.