У Львові в консультаційному центрі Омбудсмена допомагатимуть тим, хто втратив документи

У Львові нещодавно відкрили Консультаційний центр Омбудсмена з прав людини, куди також можуть звертатися за допомогою батьки, діти яких постраждали від війни.

12.12.2022
У Львові в консультаційному центрі Омбудсмена допомагатимуть тим, хто втратив документи

Як повідомив керівник міграційної служби Львівської області Юрій Татомир, за статистичною інформацією, територію України станом на зараз вимушено покинули понад 2 млн дітей. За неофіційними даними, близько 700 тисяч – примусово депортовані до росії. Відтак, у Львові нещодавно відкрили Консультаційний центр Омбудсмена з прав людини.

“Участь міграційної служби Львівської області досить вагома: ми допоможемо кожному, хто втратив документи чи хоче повернутися додому”, – додав керівник міграційної служби Львівщини.

Вказується, що такий Консультаційний центр стане комунікаційним майданчиком, в якому органи державної влади, представники громадського сектора зможуть співпрацювати для того, щоб оперативно вирішити питання, що стосуються реалізації, захисту та поновлення прав дітей.

В Україні такі центри вже працюють у Києві та Хмельницьку. У Львові він розміщений у Львівській обласній військовій адміністрації. Приміщення центру є дружнім до дитини, тут облаштована спеціальна окрема кімната з іграшками та іграми для дозвілля й розвитку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.