У Львові та Києві затримали організаторів банди, яка продавала трофейні кулемети

Зловмисники намагались продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва.

01.05.2024
У Львові та Києві затримали організаторів банди, яка продавала трофейні кулемети

Як повідомляє Управління СБ України у Львівській області, ще п’ятьох фігурантів затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Серед вилученого – 59 бойових гранат, більше десятка автоматів Калашникова, протипіхотні міни та кулемети.

Чоловіки підшукували клієнтів через власні зв’язки у кримінальному середовищі. Також вони регулярно «моніторили»  інтернет-платформи з продажу різних озброєнь, де, зокрема, викладали свої «пропозиції». Після отримання «замовлення» зловмисники запаковували його у коробки з-під побутової техніки і відправляли їх поштою до «адресата». У такий спосіб вони намагалися замаскувати свій «товар».

Зловмисники діставали зброю та боєприпаси для продажу насамперед з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту. Потім одержані засоби ураження зберігали у спеціально облаштованих схронах.
Під час обшуку з тайників додатково вилучено: 28 бойових пістолетів, у тому числі системи Макарова і ТТ;  понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова; 3 пістолети-кулемети; майже 3,5 тис. набоїв різного калібру.

Наразі двом організаторам угруповання повідомлено про підозру. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Їм загрожує до 7 років тюрми.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.