У Львові судили ексочільника партії “Русский блок”

Галицький районний суд Львова визнав чоловіка винним у пособництві державі-агресору та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

19.06.2024
У Львові судили ексочільника партії “Русский блок”

26 січня 2024 року Олександру Свистунову повідомили про підозру, повідомляє “Суспільне”.

Наразі засуджений перебуває у Криму. Чоловік публікує у власному Telegram-каналі дописи, в яких виправдовує російсько-українську війну, окупацію територій та воєнні злочини Росії. Також відвідував ефіри інформагентства “News Front”, створеного росіянами для поширення пропаганди у Криму.

Також, за даними СБУ, Олександр Свистунов допоміг ФСБ завербувати агента для коригування удару по Яворівському полігону у березні 2022 року:

“У червні 2022 року Служба безпеки затримала цього коригувальника у Львові. Ним виявився місцевий житель, колишній співробітник радянського КДБ, з яким ексочільник “Русского блоку” познайомився ще під час проживання в обласному центрі. Наразі затриманий перебуває під вартою, а його приятель з Криму продовжує підривну діяльність проти України”, — йдеться у повідомленні.

Суд оголосив Олександрові Свистунову вирок — позбавлення волі на строк дванадцять років із позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п`ятнадцять років та з конфіскацією майна.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.