У Львові судили чоловіка за проросійські дописи у соцмережі

Личаківський районний суд визнав винним уродженця Мукачева Сергія В. у виправдовуванні російської агресії, але звільнив від покарання, призначивши три роки іспитового терміну.

19.08.2024
У Львові судили чоловіка за проросійські дописи у соцмережі

Чоловік впродовж 2023 року на своїй сторінці в «Однокласниках» поширив десять дописів з виправданням війни та підтримкою російських окупантів, повідомляє Zaxid.net.

У публікаціях йдеться, що України як держави не існує, Крим має належати Росії, а окупанти є героями.

У судовому засіданні Сергій В. повністю визнав провину й розкаявся, просив суворо його не карати. Суддя Роман Головатий визнав чоловіка винним у виправдовуванні російської агресії та глорифікації окупантів (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 ККУ), але призначив три роки іспитового терміну. Крім цього, Сергій В/ має заплатити 26 тис. грн за судові експертизи.

Вирок можна оскаржити в апеляції.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.