У Львові судили чоловіка, який видурив в ухилянта 3 тис. доларів

Залізничний районний суд Львова виніс вирок 47-річному уродженцю селища Великий Любінь Тарасу М. за шахрайство.

23.09.2024
У Львові судили чоловіка, який видурив в ухилянта 3 тис. доларів

У травні 2022 року до Тараса М. звернувся військовозобов’язаний щодо сприяння в незаконному перетині державного кордону. Вони зустрілися біля регіонального сервісного центру МВС на вул. Данила Апостола у Львові, де обвинувачений повідомив потерпілому, що такі послуги будуть коштувати 1500 доларів. При цьому він наголосив, що вказана послуга є лише одноразова, у випадку багаторазових виїздів необхідно буде заплатити 2 тис. доларів, повідомляє Zaxid.net.

Згодом Тарас М. зателефонував потерпілому та повідомив, що вартість послуги з незаконного перетину кордону зросла до 3 тис. доларів. При цьому, як зазначається у вироку, обвинувачений не володів жодними засобами для організації чи сприяння переправлення військовозобов`язаних осіб через державний кордон.

Під час наступної зустрічі, що відбулася наприкінці травня 2022 року біля сервісного центру МВС у Львові, він отримав від клієнта 3 тис. доларів та запевнив його, що наступного дня вранці зателефонує та повідомить останньому, коли саме приїхати у пункт пропуску. Після цього шахрая затримали правоохоронці.

У суді обвинувачений свою вину визнав. Він пояснив, що насправді не мав жодних засобів для організації чи сприяння переправлення військовозобов’язаних через кордон, а в такий спосіб вирішив заволодіти грішми потерпілого.

Суддя Андрій Ліуш визнав Тараса Марченка винним у шахрайстві (ч. 1 ст. 190 ККУ) та призначив йому покарання у вигляді одного року обмеження волі.

Вирок ще може бути оскаржений в апеляції.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.