У Львові судили чоловіка, який намагався відкупити від кримінальної відповідальності свого сина

Личаківський районний суд Львова виніс вирок львів’янину Ігорю П., який пропонував хабар 2 тис. доларів начальнику слідчого відділу поліції.

11.07.2024
У Львові судили чоловіка, який намагався відкупити від кримінальної відповідальності свого сина

У березні 2018 року Ігор П. прийшов до службового кабінету Личаківського відділу поліції у Львові, у якому перебував начальник слідчого відділу, якого обвинувачений особисто не знав та сприйняв як працівника відділу у справах неповнолітніх. Львів’янин запропонував начальнику слідства 2000 доларів хабара за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо його сина, повідомляє Zaxid.net.

Поліцейський грошей не взяв, а звернувся з рапортом про скоєння злочину. Пропозицію хабара зафіксували на відео під час негласних слідчих дій. Львів’янина затримали одразу при виході з кабінету поліцейського.

Суд встановив, що обвинувачений скоїв кримінальне корупційне правопорушення з метою незаконного звільнення сина від кримінальної відповідальності, в той же час в судовому засіданні встановлено, що син не скоював кримінальне правопорушення, оскільки кількість вилучених наркотичних засобів у нього не була достатня для кримінальної відповідальності.

Суддя Сергій Гирич визнав Ігоря П. винним у пропозиції хабара (ч. 1 ст. 369 ККУ) та обмежився покаранням у вигляді штрафу 12750 грн. Вирок ще може бути оскаржений в апеляції.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.