У Львові реконструювали обличчя хлопцю з важкою вадою

Львівські медики разом з колегами із Франції провели надскладну реконструктивну операцію 17-річному Павлу з Кропивницького. Хлопець народився з двостороннім незрощенням губи і піднебіння.

30.11.2023
У Львові реконструювали обличчя хлопцю з важкою вадою

Про це повідомляє Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

Відомо, що у ранньому дитинстві Павлу виправили цю ваду за кордоном. Але після втручань верхня щелепа відставала в розвитку і була меншою за нижню. Це не лише естетичний дефект, а й проблеми з мовленням, жуванням через порушення прикусу. Юнак у тому віці, коли сприйняття своєї зовнішності дуже важливе, тож він шукав рішення.

Зазначається, що Павло став одним із перших пацієнтів, яких записали на реконструктивну операцію в рамках першої місії французьких черепно-лицьових і реконструктивних хірургів в Україну. За словами медиків, щоб усе вдалося максимально точно, команда використовувала 3D-моделювання обличчя. Фактично за одне втручання було проведено чотири операції.

У пацієнта повністю змінилося обличчя, воно стало пропорційним і симетричним. Це помітно навіть попри післяопераційний набряк.

“Якщо у вас у родині з’являється дитина з незрощенням губи і піднебіння, пам’ятайте: виправляти цю проблему треба у досвідчених хірургів, щоб у майбутньому не нашкодити росту і розвитку щелепи, як це сталося у Павла“, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.