У Львові раніше судимий чоловік видурив у 90-річної пенсіонерки гроші на вигадану операцію

Львів’янка передала незнайомцю 40 тисяч гривень та 450 канадських доларів нібито для проведення термінової операції її доньці, яка потрапила в ДТП.

02.06.2023
У Львові раніше судимий чоловік видурив у 90-річної пенсіонерки гроші на вигадану операцію

Як розповіли у поліції Львівщини, 27 травня, близько 13.45, до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік і розповів, що він дзвонить з лікарні, де зараз перебуває її донька, яка потрапила у дорожньо-транспортну пригоду та потребує проведення термінової операції.

Невдовзі зловмисник приїхав додому до 90-річної львів’янки, де жінка передала йому гроші у сумі 40 тисяч гривень та 450 канадських доларів.

Проте пізніше пенсіонерка з’ясувала, що в аварію її донька не потрапляла. Зрозумівши, що вона стала жертвою шахрайства, пенсіонерка звернуся до поліції.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний раніше судимий 38-річний львів’янин. Також було встановлено місце його перебування. Під час обшуку у нього виявили та вилучили речові докази.

1 червня зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.