У Львові прооперували дівчину, у якої почалось загноєння після проколу вуха

16-річна Ліля зі Львова поїхала до подруги в гості у Чернігів. Там дівчина захотіла проколоти вухо у верхній частині. За певний час вухо у місці проколу значно набрякло і почервоніло.

15.08.2024
У Львові прооперували дівчину, у якої почалось загноєння після проколу вуха

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

Під місцевим знеболенням у Чернігові медики двічі виконали дівчині розкриття патологічного вогнища, проте безрезультатно. Набряк тільки збільшувався.

“Я була у Чернігові десь тиждень і весь цей час були болі сильні, вухо набрякало. Однак температури не було”, – розповіла Лілія.

Коли дівчина приїхала до Львова, то звернулась до лікарів. Після обстежень та аналізів хірурги вирішили робити операцію.

“Ми розкрили абсцес вушної раковини із виділенням відносно великої кількості гною. Виявили, що у гнійний процес втягнутий хрящ вушної раковини, тобто розвинувся гнійний хондрит. Дитині було встановлено венозний катетер, через який після операції вводяться антибіотики. В перші дні, не дивлячись на такі заходи, тривали гнійні виділення з рани у великій кількості. Чому так відбувалось стало зрозуміло при отриманні результату мікробіологічного дослідження: з гною висіяна синьогнійна паличка із поганою чутливістю до антибіотиків. Відразу було проведено зміну антибактеріальної терапії”, – розповів хірург Кирил Лапшин.

Зараз дівчина вже виписана з лікарні та почувається добре.

“При будь-яких косметологічних процедурах треба приділяти достатню увагу профілактиці інфекції та дотриманню правил антисептики. Це прості заходи, які вбережуть Вас від можливих складних проблем!” – наголосили медики.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.