У Львові поновили на посаді освітянку, яка виписувала премії своїй доньці

Трудовий колектив Дитячих клубів Галицького району Львова виступив категорично проти поновлення на посаді звільненої у лютому колишньої керівниці Олени Горпинюк.

31.07.2024
У Львові поновили на посаді освітянку, яка виписувала премії своїй доньці

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Як запевняють педагоги-організатори установи, які підписались під відкритим листом, колишня директорка неодноразово поводилась непрофесійно на нарадах та в особистому спілкуванні, її керування було хаотичним, без чітких завдань та зрозумілих планів. Водночас ця посадовиця не докладала зусиль для вирішення робочих питань, концентруючись на особистих, а також вчиняла неправомірні дії при формуванні наказів про преміювання та інших розпорядчих документів.

Ще у вересні 2023 року Галицький райсуд визнав директорку установи Дитячих клубів Галицького району винною в порушенні вимог щодо запобігання конфлікту інтересів та призначив штраф. Йшлося про те, що упродовж 2020-2022 років Олена Горпинюк виписувала премії своїй доньці, яка працювала педагогом-організатором. При цьому, при підписані наказів про преміювання доньки Олена Горпинюк не повідомила управління молодіжної політики міськради. Львівський апеляційний суд це рішення залишив у силі.

Водночас Галицька окружна прокуратура звернулась у суд, аби повернути в бюджет Львівської громади незаконно виплачені премії. І в квітні 2024 року Галицький райсуд скасував накази директорки Олени Горпинюк про преміювання своєї доньки на майже 142 тис. грн та зобов’язав її сплатити цю суму в бюджет Львівської громади. Станом на зараз вона оскаржує це рішення в апеляційній інстанції.

До слова, Олені Горпинюк оголошували догану і за перевищення посадових обов’язків, і за прийняття у своє підпорядкування близької особи. А за наслідками перевірки фінансово-господарської діяльності установи, де аналізували період з 1 січня 2017 до 31 грудня 22 року, зафіксовано безліч порушень, які були скоєні колишньою керівницею: “Зокрема, господарсько-фінансова діяльність та кадрова діяльність взагалі не велася в установі, а при управлінні коштами вона вчиняла дії, які призвели до зайвих витрат бюджетних коштів. Так, під час перевірки сум нарахованої до виплати заробітної плати працівникам виявлено розбіжності між сумами, які були нараховані до виплати, і сумами, які подавали в банк. Зі слів працівників відомо, що коли формувались списки для подання в банк колишньою керівницею коригувались суми: одним працівникам збільшувалась заробітна плата, іншим – зменшувалась. І вона вимагала в працівників, в яких була більша сума, цю різницю повертати їй готівкою або на карту”.

Відтак, 7 лютого цього року Горпинюк було звільнено з посади.

Рішення суду про поновлення на посаді колишньої керівниці установи Дитячих клубів Галицького району було винесено 24 липня.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.