У Львові пересадили нирку дворічній дитині

Команда лікарів готувала малюка до складної операції майже півтора року.

05.06.2024
У Львові пересадили нирку дворічній дитині

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Ваду розвитку сечовидільної системи у малечі діагностували ще під час вагітності мами. Тоді ситуацію сильно ускладнював розрив правої нирки, який стався на 28 тижні.

Після народження немовля понад місяць перебувало у реанімації та перенесло дві операції – на 10 та 17 днях життя.

Медики проводили консервативну терапію, стежили за нирковими показниками, здійснювали переливання крові для лікування важкої анемії, вакцинували.

У лютому 2023 року дитині розпочали перитонеальний діаліз через погіршення стану здоров’я. Щоб жити повноцінно, хлопчик потребував якнайшвидшої трансплантації. Шанс на порятунок Максимко очікував, перебуваючи у черзі на донорський орган.

Нирка для маленького пацієнта “знайшлась” у травні цього року. Донором став дорослий, 40-річний чоловік. Операційна команда лікарів успішно трансплантувала нирку.

Через два тижні після пересадки Максимка виписали додому.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.