У Львові оштрафували судового експерта, який вимагав хабар

Сихівський районний суд виніс вирок старшому судовому експерту відділу Львівського НДЕКЦ МВС України, Назару Л., у зловживанні впливом.

24.05.2024
У Львові оштрафували судового експерта, який вимагав хабар

У серпні 2021 року Андрій Т. надав обвинуваченому Назару Л. хабар, за те, щоб той вплинув на рішення експертів НДЕКЦ в автотехнічній експертизі щодо ДТП, до якої був причетний Андрій Т., повідомляє Lviv.media.

“Розповів, що не може примиритися з іншим учасником дорожньо-транспортної пригоди та просив допомогти під час експертизи, оскільки може втратити роботу,” — йдеться у повідомленні.

Експертиза мала встановити невинуватість Андрія Т. у порушенні правил безпеки дорожнього руху. За це судовий експерт мав отримати 1000 доларів.

Вже 19 серпня 2021 року на автостоянці ТЦ “Арсен” на проспекті Червоної Калини судовий експерт Назар Л. одержав від Андрія Т. першу частину хабаря розміром 500 доларів. А 25 серпня на автостоянці ТЦ “Епіцентр” обвинувачений отримав другу частину неправомірної вигоди — ще 500 доларів.

В судовому засіданні Назар Л. повністю визнав свою провину. Суддя Назарій Дулебко визнав судового експерта винним у зловживанні впливом і призначив обвинуваченому штраф розміром 59 500 грн. Також з нього стягнули на користь держави 22 137 грн процесуальних витрат. На вирок ще можна подати апеляцію.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.