У Львові оголосили догану водію, який не відкрив пандус для пасажира з інваліністю

Водію, який не відкрив пандус в автобусі при посадці/висадці пасажира на кріслі колісному, оголосили догану та зменшили премію на 13 тис. грн.

29.12.2023
У Львові оголосили догану водію, який не відкрив пандус для пасажира з інваліністю

Про інцидент, який трапився нещодавно в автобусі №47А, стало відомо зі звернення на Гарячу лінію міста. У комунальному автотранспортному підприємстві №1 зауважили, що такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

“Після впровадження безготівкової оплати проїзду, водії міського громадського транспорту отримують офіційну прозору заробітну плату. Тому фінансове покарання тепер буде відчутне для водія. Адже компенсувати недоотримані кошти, поклавши собі в кишеню готівку з виручки, вони більше не можуть.

Наша позиція жорстка: у подібних випадках ми каратимемо водіїв гривнею до тих пір, поки кожен з них не усвідомить, що його прямий обов’язок – допомогти пасажиру на кріслі колісному потрапити в салон та виїхати з нього.

До слова, частина водіїв у жовтні пройшли навчання щодо правильної комунікації та взаємодії з маломобільними людьми. Водіїв, зокрема, навчали на практиці як допомагати пасажирам на кріслах колісних користуватись громадським транспортом. Наступного року такі навчання планується продовжити», – зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.