У Львові медики врятували 9-річного хлопчика, який мало не задихнувся

Лікарі виявили у дитини звуження трахеї.

15.05.2023
У Львові медики врятували 9-річного хлопчика, який мало не задихнувся

До дитячої Лікарні Святого Миколая 9-річного Артема доправили каретою швидкої допомоги. Хлопчик був у критичному стані. Він заледве дихав. Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Лікарі провели  обстеження і виявили в дитини звуження трахеї. Отвір у дихальних шляхах був менший за 2 мм. У будь-який момент хлопчик міг задихнутися.

“Врятувати Артемчика могла лише надскладна операція. Однак, до того як провести втручання лікарям потрібно було дообстежити дихальні шляхи напряму. І це стало викликом. Бо вводити зайвий предмет — не можна. Є ризик набряку в зоні звуження трахеї. А це неминуче призвело б до летального кінця. Тому наші спеціалісти вирішили провести унікальну діагностичну процедуру без хірургічного втручання — зробили КТ спеціальним апаратом із 3D-зображенням“, – йдеться у дописі.

Хірурги Олександр Калінчук, Юлія Савка та Юрій Король видалили патологічне звуження та зшили обидва кінці трахеї. Донедавна такі операції виконували лише у Києві.

Вже на 15-тий день Артем повернувся додому. Тепер він дихає вільно.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.