У Львові лікарі відновили розірваний меніск 38-річній жінці

Василина Роса мешкає в селі Чемеринці Львівської області. Травму жінка отримала вдома, коли поралася на городі — присіла, а самостійно встати вже не змогла.

21.06.2024
У Львові лікарі відновили розірваний меніск 38-річній жінці

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

За словами жінки, біль був настільки сильним, що вона ледь не втратила свідомість.

Після звернення до медиків у неї виявили комбіноване пошкодження зовнішнього меніска. Це поширена травма, яка трапляється в людей віком 30-50 років та становить близько 70% серед усіх пошкоджень колінного суглоба.

Зазвичай у таких випадках меніск просто видаляють, однак ортопеди-травматологи вирішили провести реконструктивну операцію — зшити меніск. Це значно покращує довгостроковий прогноз, адже в 70% людей з видаленим меніском протягом десяти років розвивається артрит — запалення суглоба.

“Видалення меніска для мене — крайній захід. У випадку з Василиною, з огляду на її ще доволі молодий вік і активний спосіб життя, ми вирішили зшити розрив і зберегти меніск. І нам це вдалося. Це складне втручання, яке потребує високої кваліфікації хірурга та сучасного обладнання. У Львові такі операції проводяться рідко, але наша команда намагається якомога частіше використовувати цей метод у своїй роботі”, — розповідає ортопед-травматолог лікарні святого Луки Олег Максимович.

Після операції вже минув місяць. Жінка поки ще ходить на милицях, але невдовзі жінка повністю відновиться і повернеться до роботи.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.