У Львові капітан за 2 тис. дол. намагався приховати перебування солдата під наркотиками

Капітана затримали під час передачі хабаря військовослужбовиці, яка проводила перевірку.

08.10.2024
У Львові капітан за 2 тис. дол. намагався приховати перебування солдата під наркотиками

На початку жовтня 2024 року біля ТРЦ King Cross Leopolis капітан, начальник групи психологічної підтримки персоналу, передав військовослужбовиці 2000 доларів хабаря за приховування результатів перевірки, яка виявила, що старший солдат перебував на службі під наркотиками. Він виконував обов’язки водія, повідомляє Zaxid.net.

За даними правоохоронців, старша лейтенантка разом із кінологом проводила профілактичні заходи для запобігання правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. У одного з солдат виявили ознаки наркотичного сп’яніння, що підтвердив огляд у медзакладі. Капітан хотів приховати це порушення, бо воно може призвести до «обурення громадськості та репутаційних втрат для військового формування».

Після передачі хабаря капітана затримали та порушили щодо нього кримінальну справу за ч.3 ст.369 ККУ. Досудове розслідування триває. Затриманому обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю вийти під 90 тис. грн застави.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.