У Львові допомогли однорічному хлопчикові, який не міг самостійно тримати голову

У клініці реабілітації дітей львівського «Охматдиту» за один курс допомогли однорічному хлопчику, який не міг самостійно тримати голову та перевертатися.

06.09.2023
У Львові допомогли однорічному хлопчикові, який не міг самостійно тримати голову

Про це розповіли у пресслужбі медзакладу.

Пацієнт родом із Черкаської області. Після народження у хлопчика виявили гідроцефалію, розщілину твердого і мʼякого піднебіння, полідактилію та синдром Денді Уокера.

Операцію на розщілину твердого і мʼякого піднебіння хлопчику виконали щелепно-лицеві хірурги «Охматдиту».

У віці 1 року і 4 місяціі хлопчик не міг самостійно піднімати та тримати голову, перевертатися і сидіти.

«Синдром Денді Уокера досить рідко зустрічається. З частотою 1 випадок на 30 тисяч. Супроводжуються гідроцефалією і множними вадами розвитку. Під час першого заняття з Назаром – було видно колосальний результат. Він одразу почав сам перевертатися. З часом почав сидіти, поки що з опорою на руки, але в перспективі такі дітки можуть навіть ходити», – розповіла лікар фізичноі та реабілітаційноі медицини Марʼяна Пуківська.

Всього за 1 курс реабілітації, який тривав 3 тижні, фахівці мультидисциплінарноі команди добилися блискавичних результатів. Хлопчик самостійно може тримати голову та перевертатися.

На хлопчика чекає ще не один курс реабілітації в «Охматдиті».

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.