У Львові чоловік видурив у пенсіонера 2,5 тисяч євро

75-річний львів’янин передав зловмиснику дві з половиною тисячі євро нібито для  проведення термінової операції своїй доньці, яка, за словами шахрая, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

30.03.2023
У Львові чоловік видурив у пенсіонера 2,5 тисяч євро

Як розповіли у поліції Львівщини, 29 березня близько 10.30 до 75-річного львів’янина зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що його донька потрапила у ДТП, отримала травми й для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонер повірив у цю історію. Незадовго до нього додому приїхав незнайомець, якому він передав дві з половиною тисячі євро. Проте, невдовзі львів’янин з’ясував, що в аварію його донька не потрапляла, а насправді він став жертвою шахрая.

Встановлено, що до скоєння злочину причетний 37 років житель Львова. Його затримали й вилучили речові докази. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до вчинення інших злочинів.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.