У Львові 4-річній дитині видалили злоякісну пухлину за допомогою робота

За допомогою робота Da Vinci лікарі прооперували дівчинку з Вінниці.

20.09.2023
У Львові 4-річній дитині видалили злоякісну пухлину за допомогою робота

Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

4-річній Аліні з Вінниці влітку минулого року діагностували нейробластому 4 стадії — злоякісну пухлину нервової системи.

“Влітку минулого року в неї заболів животик, кілька днів болів, підвищилася температура. Ми звернулися до приватної лікарні, зробили УЗД обстеження. І нам одразу сказали: “У вас проблема, вам треба до онколога“, — розповідає мама Аліни Наталя Юрченко.

Пухлина  була розміром понад 13 сантиметрів. У Вінниці та Києві дитина пройшла хіміотерапію. Також у столиці їй пересадили кістковий мозок. І коли пухлина зменшилась до 5 сантиметрів, Аліна з батьками приїхала до Львова.

У Львові дівчинку прооперували за допомогою робота Da Vinci. За словами лікарів, такий метод більш точний та менш травматичний для дітей. Пухлину вдалося видалили повністю — в межах здорових тканин.

На четверту добу після втручання дівчинка повернулася додому. У Вінниці вона продовжуватиме лікування: прийматиме підтримуючу хіміотерапію. До львівських спеціалістів приїжджатиме на огляди раз на 3 місяці.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.