У Львівському ТЦК спростували інформацію про затримання на хабарі посадовця Сихівського РТЦК

У Львові біля торгового центру, нібито, затримали Володимира Лісовського, начальника морально-психологічного забезпечення Сихівського ТЦК, якого підозрюють у вимаганні хабаря у військового.

28.10.2024
У Львівському ТЦК спростували інформацію про затримання на хабарі посадовця Сихівського РТЦК

Львівський обласний ТЦК та СП спростував інформацію про затримання військовослужбовця і звернувся до регіональних ресурсів та телеграм-каналів надати неспростовні докази, що підтверджують подане.

Нагадаємо, 25 жовтня, о 09:13 адміністратори сторінки «Антикорупційний моніторинг Львівщини» у Facebook поширили такий текст:

«В ТЦК хабарі вимагають навіть у своїх. Правоохоронці затримали «на гарячому» біля ТРЦ «Ашан» в Сокільниках начальника групи морально-психологічного забезпечення Сихівського РТЦК та СП м.Львова під час отримання 2 тис.$ хабаря. Посадовець вимагав «винагороду» від військовослужбовця ТЦК за непритягнення до відповідальності та непереведення на службу на схід за перебування на робочому місці в стані наркотичного спʼяніння. Затримання здійснили оперативниками УСР і СУ ГУНП у Львівській області, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та за сприяння управління військової служби правопорядку ЗС України. Грошові кошти вилучено. Слідчі дії тривають».

Далі низка регіональних медіа, а також анонімні канали у Телеграм перепублікували це повідомлення у різних формулюваннях. Проте, не змінювали звинувачень на адресу військовослужбовця Сихівського РТЦК та СП.

“Заявляємо, що поширена інформація не відповідає дійсності в жодному вигляді. Це інформаційний вкид, направлений на формування негативного іміджу військовослужбовців Сихівського РТЦК та СП. Нагадуємо, що 19 жовтня 2024 року Львівський ОТЦК та СП публікував на своїх сторінках у соціальних мережах повідомлення від Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, у якому, зокрема, йшлося:

«… поширення неправдивої (компрометуючої) інформації спрямованих на підрив безпекових заходів держави в цілому, надання будь-яких оціночних суджень без чіткої їх аргументації і достовірних фактів та їх поширення через різноманітні канали (особливо Інтернет-медіа) з корисливою метою (умислом) слугують лише одній єдиній меті – підривати довіру суспільства до державних інституцій та Сил оборони України в цілому».

А також: «Зазначимо, що Законом України від 8 квітня 2014 року № 1183-VII “Про внесення змін до Кримінального кодексу України”. Розділ 1 Особливої частини “Злочини проти основ національної безпеки України” доповнений статтею 114-1 “Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань”, – зазначили у Львівському ТЦК та СП.

Відповідно до Закону, компетентні органи можуть порушувати відносно таких осіб кримінальні провадження задля захисту законної діяльності Сил оборони України та безпеки громадян, що є найважливішим завданням всіх складових сектору безпеки і оборони України.

Також у ТЦК наголосили, що спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях щодо, нібито, незаконних дій представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, будуть перевіряти правоохоронні органи в межах їх повноважень та компетенцій».

“Наразі виявлено, що деякі медіа діють упереджено або нехтують журналістськими стандартами. Чи варті довіри ресурси, які публікують неперевірену інформацію з анонімних джерел, очорнюючи таким чином імідж Збройних Сил України, вирішувати, звичайно, аудиторії. Ми ж залишаємо за собою право звертатися до правоохоронних органів та судових інстанцій для виявлення справедливості“, – пілсумували у Львівському ТЦК та СП.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.