Міноборони замовило у львівського виробника штормовий одяг на 56,5 млн грн

Підприємство міноборони Державний оператор тилу (ДОТ) уклало договір із львівським ТОВ «Грін-Мода» на постачання ЗСУ 100 тис. захисних пончо на загальну суму 56,48 млн грн.

12.06.2024
Міноборони замовило у львівського виробника штормовий одяг на 56,5 млн грн

Початкова ціна лоту становила 57 млн грн. Львівський виробник запропонував на 520 тис. грн менше. Ціна за одне пончо становить 470,7 грн. Товар має бути поставлений до кінця серпня 2024 року за заявкою ДОТ. Перед відвантаженням товару ДОТ має перевірити його зразки на відповідність якості за українським законодавством, повідомляє Zaxid.net.

Раніше ДОТ замовило у фірми «Грін-Мода» комплекти літньої жіночої форми на майже 8,5 млн грн.

ТОВ «Грін-Мода» займається пошиттям і продажем верхнього одягу у Львові з 2011 року. Його власником, за даними сервісу YouControl, є Ростислав Гижий. Підприємство також отримувало замовлення на пошиття форми від Нацполіції і Нацгвардії.

Цього року підприємство уклало два договори з ДОТ на суму 64 млн грн і один договір із військовою частиною на 77 млн грн (закупівля вітрозахисних костюмів).

Ростислав Гижий та його син Олег-Павло Гижий володіють ще низкою текстильних підприємств, серед яких «Грін-Текс», «Глобал Текс Груп», «Грін-Стиль», «Севен-текс» тощо.

У 2023 році ТОВ «Грін-Мода» виграло суд у міністерства оборони за несплату останнім 9,5 млн грн за форму для ЗСУ.

Також ТОВ «Грін-Мода» та інші фірми Ростислава Гижого згадуються у кримінальному провадженні від жовтня 2022 року, відкритого за ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 358 ККУ (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). У межах провадження були арештовані рахунки підприємств, але Ростислав Гижий скасував арешт через суд, оскільки посадовцям цих фірм не оголошували про підозру.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.