У Львівській ОВА передали понад 300 FPV-дронів для Сил оборони

1 листопада Благодійний фонд Козицького у межах проєкту «Вій» передав Силам оборони України ще 309 FPV-дронів.

01.11.2023
У Львівській ОВА передали понад 300 FPV-дронів для Сил оборони

Загалом в межах  проєкту українські військовослужбовці отримали 1150 дронів.

«Цей проєкт ми розпочали у травні 2023 року і я казав, що до кінця вересня фонд Козицького передасть на фронт тисячу дронів. На місяць ми запізнилися, але зробили 1150 безпілотників. Ми передали військовим 800 дронів, які вже нищать ворога», – зазначив представник благодійного фонду Степан Козицький.

У фонді додають, що цьому передача безпілотників військовим не припиняється. За кожне ураження дроном російської техніки фонд передає військовим ще два квадрокоптери.

«Бійці, які отримують дрони, знають: якщо є відео влучання – ми передаємо бригаді ще два дрони. Десять відео – двадцять дронів», – пояснив Степан Козицький.

309 FPV-дронів, які передали Силам оборони 1 листопада, отримають бійці штурмової бригади Національної поліції України «Лють», військові 103-ї та 125-ї бригади ТРО, 77-ї окремої аеромобільної бригади, яка воює під Бахмутом. Найбільшу кількість – 150 дронів – передадуть бійцям 110-ї ОМБр, яка відбиває атаки ворога під Авдіївкою.

Дрони військовим передають ескадрильями, в кожну з яких входять два «мавіки», 3D окуляри з пунктом управління, ретранслятор та 20 дронів-камікадзе.

Дрони, які Благодійний фонд Козицького передає військовим, зроблені в Україні. Вони можуть долати відстань до десяти кілометрів та переносити вантажі до одного кілограма. Ці FPV-дрони доставляють бронебійний та уламково-фугасний заряди. Також дрони можуть працювати в районі роботи ворожих засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

FPV-дрони наразі відіграють важливу роль у виконанні бойових завдань українськими військовими на усіх напрямках. Завдяки квадрокоптерам Сили оборони можуть точно атакувати росіян, знищувати їхні об’єкти та паралізувати комунікації ворога без втрат серед українських захисників.

«Хочу додати, що кожна пташка – це збережене життя нашого військовослужбовця», – прокоментував важливість дронів командир 103-ї бригади ТРО Валерій Курко.

В межах благодійного проєкту «Вій» фонд Козицького також фінансує навчання операторів. Степан Козицький зазначив, що 309 дронів передадуть військовим, які вже вміють користуватися квадрокоптерами.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.