У Львівській громаді перевірили якість води з відкритих джерел

Лише в одному з восьми джерел вода виявилася безпечною для пиття.

26.09.2024
У Львівській громаді перевірили якість води з відкритих джерел

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Для аналізу фахівці взяли зразки води з восьми відкритих джерел, серед них:

  • джерело «Паща Лева», у парку «Залізна вода»;
  • джерело в парку «Погулянка»;
  • джерело біля Чатових скель в с. Лисиничі;
  • джерело під Високим Замком, вул. Замкова;
  • джерело «Спартак», вул. Топольна, 39а;
  • джерело в смт. Рудно;
  • джерело в смт. Брюховичі, вул. Львівська;
  • джерело в студентському парку на вул. Академіка А. Сахарова.

За результатами хімічного та бактеріологічного аналізу відповідає вимогам лише вода з джерела «Спартак» на вул. Топольна, 39а. У всіх інших джерелах виявили перевищення норм твердості води, хімічне і бактеріологічне забруднення.

Найбільше бактеріологічне забруднення виявили у джерелах в смт. Рудно, смт. Брюховичі та с. Лисиничі, а у джерелі під Високим Замком знайшли перевищення вмісту нітратів. Лише у джерелах у парку «Погулянка» та «Спартак» перевищень норми не спостерігали.

За словами фахівців, використовувати воду для пиття можна лише з джерела, що на вул. Топольна, 39а. Вода з інших водойм для цього не придатна, її можна використовувати лише в технічних цілях.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.