У Латвії проросійського блогера оштрафували на понад €12 тисяч

Він виправдовував злочини збройних сил рф в Україні та поширював вороже ставлення до українців і латишів.

09.03.2023
У Латвії проросійського блогера оштрафували на понад €12 тисяч
Фото: Кирил Федоров

Про це повідомляє TV.NET.

Служба держбезпеки Латвії розпочала кримінальний процес щодо контенту блогера Кирила Федорова 16 березня 2022 року.

Прокуратура дійшла висновку, що обвинувачений навмисне і цілеспрямовано публікував в інтернеті контент, що містить образи, стигматизацію, очорнення людей за національною ознакою, з принизливим і знущальним сенсом або спрямований на публічне виправдання, а іноді і заперечення воєнних злочинів і злочинів проти людяності та миру, скоєних росією.

Наприклад, в одному з ютуб-роликів обвинувачений виправдовував, заперечував, захищав і називав правильним російське вторгнення в Україну. Також блогер неодноразово висловлював пряму підтримку дій росії, наголошуючи, що війна відбувається з вини України і самих українців.

“Опублікований Федоровим контент створений з позицій кремля, висловлює підтримку військової могутності росії, президента росії володимира путіна, вихваляє його і використовувані ним методи”, – пише видання. 

Крім того, Федоров опублікував текст, який принижує і ображає латиський і український народи та демократичні цінності, містить дезінформацію, яка носить прямий і провокаційний, ворожий характер і спрямована проти латишів і українців.

Тож Федорову висунули обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу — за вчинення воєнного злочину і злочину проти людяності та миру, публічне заперечення і виправдання злочинів, а також за вчинення діяння, спрямованого на розпалювання національної та етнічної ворожнечі та оштрафували на 12 400 євро.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.