У Хмельницькому священники УПЦ МП у церкві побили військового

Військового виштовхали з церкви за питання про те, “скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в УПЦ МП”.

02.04.2023
У Хмельницькому священники УПЦ МП у церкві побили військового
Скріншот

У Хмельницькому священники УПЦ московського патріархату у церкві побили добровольця Збройних сил України. Поліцейські, які приїхали на виклик, стали на бік священників і затримали військового. Відео опублікував депутат місцевої облради Віктор Бурлик.   

Священники накинулися на військового після питання: “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?”.

На опублікованому відео видно, як священнослужителі УПЦ МП б’ють військового, намагаючись виштовхати його з храму. Ніхто із присутніх парафіян не намагався захистити бійця ЗСУ.

За інформацією депутата, на відео військовий Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення  добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. На війні чоловік отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Журналісти місцевого видання vsim.ua звернулись до патрульної поліції. Речниця підтвердила, що інцидент стався у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. Під час богослужіння 26-річний чоловік «розпочав конфлікт зі священником, який читав молитовну літургію».

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.