У громаді на Львівщині запровадили карантин через сказ у кота

Без лікування хвороба спричиняє смерть.

07.06.2023
У громаді на Львівщині запровадили карантин через сказ у кота

Через вияв сказу у кота місто Мостиська на Львівщині та прилеглі угіддя мисливського господарства оголосили неблагополучними щодо сказу тварин. На них наклали карантинні обмеження на 60 днів. Також визначено межі неблагополучної на сказ території – м. Мостиська, загрозливу 5 км зону – прилеглі населені пункти с. Годині, с. Завада та угіддя мисливського господарства «Мостиське ТМР», повідомили у міській раді.

У місті Мостиська та селах Годині та Завада заборонили проведення виставок, виводок собак, вивезення собак, котів і диких тварин. У загрозливих мисливських угіддях карантинної зони заборонили проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх вилов і вивіз.

Додамо, що сказ – інфекційне захворювання, джерелом якої є заражені тварини. Зараження на сказ відбувається під час укусу, а також коли слина хворої тварини потрапляє на пошкоджені ділянки шкіри чи слизові оболонки. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.