У громаді на Львівщині відновлять будівництво школи на прохання жителів

Загальнобудівельні роботи виконані на 70%, проте після тривалої перерви частина приміщень перебуває у неналежному для експлуатації стані.

23.11.2023
У громаді на Львівщині відновлять будівництво школи на прохання жителів

На неодноразові звернення голови Боринської територіальної громади Михайла Шкітака, директора Нижньояблунського опорного закладу Василя Ляховича та голови ради батьківського комітету закладу Людмили Ляхович, управління капітального будівництва Львівської ОВА відкоригувало проєкт «Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 360 учнівських місць в с. Нижня Яблунька Самбірського району Львівської області», де будівельні роботи не ведуться з 2018 року, інформує пресслужба ЛОВА.

Як повідомляють в управлінні, у зв’язку із високим рівнем ґрунтових вод почалося підтоплення існуючого фундаменту, через що є велика загроза зсуву ґрунту з північного боку школи.

За словами т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Романа Дулі, після кількох засідань та виїздів на місце, ухвалили рішення про завершення основної школи у Нижній Яблуньці, зокрема, першочергово напрацюють проєкт будівництва підпірної стінки, водовідведення та гідроізоляції фундаменту будівлі.

Так, цьогоріч згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, в обласному бюджеті передбачили кошти в сумі 15,5 млн грн на проєктні роботи, експертизу, а також першочергові будівельні роботи.

Зараз в школі навчається 270 учнів з навколишніх сіл Боринської територіальної громади, яких довозять трьома автобусами «Школярик».

Після завершення робіт школа зможе вмістити 360 учнів, які матимуть змогу отримувати знання у комфортних умовах. Облаштують нові класи для навчання учнів, лабораторії, майстерні трудового навчання, спортивний і актовий зали, бібліотеку, їдальню, адміністративні, допоміжними, санітарні та технічні приміщення.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.