У Городку на Львівщині бігає лисиця: мешканців попереджають про небезпеку сказу

Тварину помітили посеред білого дня. Вона пробігала біля житлового будинку.

28.09.2023
У Городку на Львівщині бігає лисиця: мешканців попереджають про небезпеку сказу

Про це повідомляє Городоцька територіальна громада.

“Це насторожує: хижак, може бути розповсюдником смертельно небезпечної хвороби – сказу.

Практично щотижня у нашій громаді фіксують випадки покусів домашніми тваринами, що могли контактувати із дикими тваринами, які найчастіше є переносниками сказу. Тому, побачивши хижака, в жодному разі не слід з ним контактувати. Навіть якщо це дуже лагідний звір, який йде до людей, дає себе погладити. Саме така нетипова поведінка може бути ознакою сказу”, – йдеться у повідомленні.

Також у дописі додали. що сказом людина чи домашній улюбленець (кіт, собака) можуть заразитися, просто доторкнувшись до слини із збудником, залишеної інфікованою твариною на ґрунті, траві чи інших поверхнях.

“Сказ – невиліковна хвороба! Вона дуже підступна й небезпечна – може певний час не проявляти себе симптоматично. Поки не уразить головний мозок.

Отже, слід бути обережними. Не наближатися до «гостей» із лісу самим і не допускати контакту із ними дітей та домашніх улюбленців. До речі, навіть невинні, на перший погляд, їжаки можуть бути переносниками сказу та інших небезпечних хвороб.

У разі підозри на захворювання домашньої тварини слід терміново звернутися до фахівців Держпродспоживслужби”, – підсумували у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.