У Франківську викрили організовану групу, яка керувала наркотрафіком у СІЗО

На Прикарпатті правоохоронці викрили членів організованої наркогрупи, яка систематично передавала наркотики ув’язненим в СІЗО. Керував зловмисниками так званий «смотрящий за общаком».

23.08.2023
У Франківську викрили організовану групу, яка керувала наркотрафіком у СІЗО

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Під час обшуків в камерах тримання засуджених правоохоронці вилучили різноманітні наркотики, мобільні телефону, банківські картки та записи про продаж психотропних речовин.

Члени організованої злочинної групи, яка розповсюджувала наркотики серед в’язнів, самі перебувають у місцевому СІЗО. Організував канал постачання наркотичних засобів до виправної установи 38-річний чоловік, якого ув’язненні знали, як «смотрящого за общаком».

До справи були залучені як і засуджені, так і люди, які перебували на волі.

«Виконавці на волі відповідали за придбання та доставку наркотичних засобів. Вони маскували наркотики у продуктах, засобах особистої гігієни та приносили до СІЗО у вигляді передач засудженим. Після отримання пакунків члени угруповання розповсюджували заборонені речовини серед в’язнів виправної установи», — йдеться у повідомленні.

За незаконне зберігання та збут наркотичних засобів фігурантам загрожує до 12-ти років за ґратами.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.