У Дніпрі демонтували “Танк”

Він також відомий як пам’ятник генерал-лейтенанту Юхиму Пушкіну.

04.01.2023
У Дніпрі демонтували “Танк”
Фото: "Суспільне"

4 грудня його зняли з постаменту за допомогою спецтехніки, повідомляє “Радіо Свобода”. 

За інформацією управління з питань охорони культурної спадщини міської ради, пам’ятник не має історичної й художньої цінності. Танк не оригінальний, це – післявоєнна модель.

Крім того, у місті демонтували пам’ятник Героєві Радянського Союзу Олександру Матросову.

Місцева влада повідомляє, що знесені пам’ятники поки що зберігатимуть на території комунального підприємства “Зооконтроль”.

Генерал-лейтенант Юхим Пушкін та солдат Олександр Матросов загинули під час Другої світової війни та були визнані радянською владою “Героями СРСР”. 

Рішення про демонтаж пам’ятників, пов’язаних з радянським минулим, було прийняте виконкомом міської ради Дніпра на початку грудня. Їх подальшу долю вирішуватимуть після завершення війни.

Нагадаємо,  у Дніпрі демонтували пам’ятники радянському письменнику Максиму Горькому та радянському льотчику-випробувачу, герою СРСР Валерію Чкалову. Також знесли пам’ятники російському поету Олександру Пушкіну та радянському піонеру Володі Дубініну.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.