У Брюховичах збудують житловий комплекс на території закинутого табору

Йдеться про забудову території колишнього дитячого табору «Вогник» на вул. Ясній, 49 загальною площею майже 0,9 га.

28.10.2024
У Брюховичах збудують житловий комплекс на території закинутого табору

Ділянка перебуває в приватній власності Каріни Гаталяк та Наталії Сліпченко. На місці табору планують збудувати житловий комплекс на 109 квартир висотністю три, чотири і п’ять поверхів. На першому поверсі планують облаштувати приватний дитсадок і магазини. Під усім ЖК облаштують підземний паркінг на 87 місць. Крім цього, між вул. Ясною і вул. Яблуневою прокладуть нову вулицю, повідомляє Zaxid.net.

Біля штучної водойми облаштують невеликий пірс, яким зможуть користуватися мешканці ЖК. Саме ж озеро перебуває у приватній власності і не входить у межі проєкту забудови території табору.

Проєкт нової забудови кілька разів розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради, а 22 жовтня представили на виконавчому комітеті. Пізніше члени виконкому також провели робочий виїзд на місце, аби узгодити нове будівництво з місцевими мешканцями. Зараз проєкт МУО розглядає департамент архітектури.

За містобудівними умовами до ЛМР звернулися власниці ділянки Каріна Гаталяк (Коваленко) і Наталія Сліпченко. Каріні Гаталяк належить частина майна на вул. Ясній, а також низка компаній, зокрема, ОК «Садово-дачне товариство “Світанок”», ПП «Атлантік Люкс», ТзОВ «Мандрики» та ТзОВ «Релаксбуд».

Наталія Сліпченко – давня бізнес-партнерка Каріни Гаталяк. Як зазначили у виданні, людина з ідентичними особистими даними є дружиною кримінального авторитета Володимира Дідуха, більш відомого як «Вова Морда». Їй належить низка будівельних компаній, в тому числі у співвласності з Володимиром Дідухом. Крім цього, через ГО «Здорова Галичина» вона є бізнес-партнеркою львівського бізнесмена Ігоря Кривецького. У 2017 році Львівська міська рада дозволила їхньому ГО приватизувати клуб «Романтик» у Парку культури під Центр науки.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.