У бою загинув журналіст та речник львівської 80-ї бригади Юрій Лелявський

Юрій – професійний журналіст. У цивільному житті він багато років працював у різних виданнях та на загальнонаціональних телеканалах.

03.10.2022
У бою загинув журналіст та речник львівської 80-ї бригади Юрій Лелявський

Капітан Юрій Лелявський загинув 28 вересня в бою з російськими окупантами під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу.

У 2014-15 роках журналіст висвітлював події на сході України. Тоді його захопили у полон бойовики “лднр”.

Юрій Лелявський, будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних сил України. Він обіймав посади начальника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10-ї гірсько-штурмової бригади та 80-ї окремої десантно-штурмої бригади ДШВ ЗСУ.

“Широкомасштабну збройну агресію військ російської федерації проти України, капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина. Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів.

Неодноразово Юрій здійснював зйомку бойової роботи десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками. За це його поважали в бригаді, а дані матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ”, – розповіли про Героя у Командуванні Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.