Турецькі ЗМІ розповіли нові деталі обміну Медведчука

Росія просила Україну обміняти Медведчука

04.01.2023
Турецькі ЗМІ розповіли нові деталі обміну Медведчука

Запит на обмін підозрюваного в державній зраді одного з колишніх лідерів партії ОПЗЖ Віктора Медведчука спершу надійшов від Росії. Про подробиці обміну йдеться в статті турецького видання Hurriyet.

«Запит (на обмін Медведчука. – Ред.) походив від росіян, і коли українці погодилися, переговори відбулися в Анкарі, Туреччина, на базі Національної розвідувальної організації. Вони тривали певний час», — йдеться в матеріалі.

21 вересня вдалося повернути з російського полону 215 українських військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі», в обмін на підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.  

Обмін вирішили провести також у Туреччині. Україні довелося погодитися на умову російської сторони про те, щоб командири полку «Азов» залишилися в Туреччині.

У день обміну в аеропорт Анкари прилетіли літаки з України та Росії. В одному з них них перебував Віктор Медведчук, а в іншому — п’ять офіцерів ЗСУ, яких взяли в полон у Маріуполі. 

За інформацією турецького видання, після приземлення під наглядом працівників турецької розвідки в російський літак увійшли представники української сторони, а в літак з України — члени делегації з РФ. Вони перевірили стан здоров’я Медведчука та командирів з «Азовсталі».

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.