Цьогоріч у Львівський медуніверситет зарахували 805 нових студентів

Минулого тижня завершився термін подачі документів на навчання цьогорічних вступників, які отримали рекомендації вступу на контракт.

21.08.2024
Цьогоріч у Львівський медуніверситет зарахували 805 нових студентів

16 серпня,  після засідання Приймальної комісії, ректор Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, професор Орест Чемерис підписав накази про зарахування на навчання абітурієнтів, які робитимуть це за кошти фізичних чи юридичних осіб.

Найбільше «контрактників» очікувано виявилося на стоматологічному факультеті – 196. Ще 53 першокурсника на платній основі здобуватимуть професію лікаря. Терапії та реабілітації платно навчатимуться 23 майбутні бакалаври.

“Слід зауважити, що дебют цієї нової для нашого навчального закладу спеціальності виявився дуже вдалим – тут був один із найвищих конкурсів, відтак усі 50 ліцензійних місць заповнені. Отож, з першого вересня студентська родини ЛНМУ поповниться 805 новачками. Найбільше з них навчатиметься медицині – 461 студент загалом, майбутніми стоматологами виявили бажання стати 202 вступники, спеціальність «Терапія та реабілітація» здобуватиме 50 майбутніх бакалаврів 30 першокурсників здобуватимуть фах педіатра, 34 – вибрали для себе фармацію. Шестеро цьогорічних вступників – випускників медичних коледжів – стануть відразу другокурсниками й навчатимуться зі скороченим терміном”, – зазначили у повідомленні.

Першокурсниками також стануть і 22 студенти Медичного фахового коледжу ЛНМУ ім. Данила Галицького. Загалом на контрактній основі навчатиметься майже 38% цьогорічних вступників.

Окрім цього продовжується вступна кампанія для здобувачів магістерських рівнів за освітніми програмами «Протезування-ортезування» та «Менеджмент в охороні здоров`я» на основі дипломів бакалавра, магістра (спеціаліста). Подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети триватиме до 22 серпня. Перелік необхідних документів та умови вступу – на сторінці Приймальної комісії.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.