Церковна громада на Львівщині проголосувала за перехід до ПЦУ

Громада вирішила звернутися до Митрополита Львівського ПЦУ Макарія (Малетича) з проханням прийняти її в лоно ПЦУ. Окреме звернення до Митрополита Макарія з цього ж приводу подав настоятель парафії отець Олег Федак.

10.04.2023
Церковна громада на Львівщині проголосувала за перехід до ПЦУ

Парафія церкви святого Іллі у Трускавці подала звернення, щоб її прийняти у ПЦУ. Таке рішення ухвалили 9 квітня на зборах релігійної громади. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Він нагадав, в Україні церква відокремлена від держави. Тому релігійна громада кожного храму мoсковського патріархату має самостійно ухвалити рішення про перехід у ПЦУ.

Для цього потрібно:

  1. Опитати свою релігійну громаду про бажання бути частиною ПЦУ.
  2. На загальних зборах релігійної громади ухвалити рішення про зміну юрисдикційної приналежності.
  3. Внести зміни у статут та зареєструвати їх у порядку, встановленому статтею 14 Закону України “Про свободу совісті та релігійних організацій”.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.