Тернопільські підприємці нестимуть відповідальність за недотримання режиму темряви

Таким чином врегульовуватимуть питання щодо економії електроенергії.

20.12.2022
Тернопільські підприємці нестимуть відповідальність за недотримання режиму темряви
Фото: умовне

Про це 20 грудня повідомила Тернопільська міська рада. 

“Відповідно до рішення Ради оборони області суб’єкти господарювання у нашій громаді повинні економно споживати електроенергію. Зокрема, у темну пору доби, а саме після 19 год мають бути вимкненими світлові вивіски, реклами, монітори, підсвітка тощо”,  – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

У зв’язку з тим, що до цього часу не було відповідальності за такі порушення, 19 грудня на сесії міської ради внесли зміни до Правил благоустрою. Передбачено, що на період дії воєнного стану можна буде відключати комерційні об’єкти у разі недотриманнями режиму економії у темну пору доби. 

Підставою для відповідальності та накладення адмінштрафу з можливим демонтажем зазначених об’єктів буде увімкнена світлова реклама чи інша підсвітка від основного живлення електропостачання ввечері та вночі. 

Так, відповідно до рішення, в темну пору доби, за винятком застосування  автономного джерела живлення, повинні бути вимкненими:

  • вуличне освітлення, освітлення територій, будівель, споруд та будинків, прожекторів, рекламних вивісок, сітілайтів, світлових екранів, світлових моніторів, банерів, вітрин та інших рекламоносіїв тощо у темну пору доби;
  • внутрішнє освітлення приміщень після закінчення робочого дня.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.