Тернопільська міськрада продасть демонтований радянський літак

За виручені гроші придбають дрони для української армії.

22.08.2022
Тернопільська міськрада продасть демонтований радянський літак

Тернопільська міськрада вирішила продати демонтований корпус літака МіГ-17, який раніше стояв при вході у парк Національного Відродження.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді.

Виручені гроші використають на купівлю дронів для підрозділів ЗСУ, у яких служать мешканці Тернополя. У скільки депутати оцінюють вартість літака, наразі невідомо.

Рішення прийняли у понеділок, 22 серпня, на засіданні позачергової сесії Тернопільської міської ради, повідомляє прес-служба. Згідно з рішенням, корпус літака МіГ-17 без силової установки та навісного обладнання продадуть на аукціоні, а виручені гроші використають на потреби армії.

«Всі кошти підуть на закупівлю безпілотних літальних апаратів для підрозділів ЗСУ, в яких служать наші тернополяни», – зазначив міський голова Сергій Надал. Депутати підтримали це рішення.

Нагадаємо, що пам’ятник на честь радянських льотчиків-«визволителів» був встановлений при вході у парк Національного відродження на масиві «Східний». 14 квітня 2022 року міськрада влада його демонтувала. За словами Сергія Надала, монумент був аварійним. На його місці планують встановити новий пам’ятник на честь українських захисників.

До слова, ідея щодо продажу демонтованої радянської техніки не нова. Раніше мер міста Дубно заявляв, що планує продати демонтований радянський танк ІС-2, знятий з постамента, за півмільйона доларів.

 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.