Телефонні шахраї видурили у тернополянки понад 50 тисяч гривень

Невідомі особи представляються співробітниками фінансових установ, входять в довіру та привласнюють заощадження людей.

24.02.2023
Телефонні шахраї видурили у тернополянки понад 50 тисяч гривень
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області. 

Від такого злочину потерпіла 38-річна жителька Тернопільського району. Додзвонювач, який представився працівником банку, під приводом убезпечення рахунку ввійшов в довіру та дізнався персональні дані. Через деякий час жінка отримала сповіщення про зняття готівки в сумі в 54600 гривень.

Поліцейські проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до злочину. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Правоохоронці закликають власників карткових рахунків бути пильними:

  • не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

“Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр. У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи”, – наголосили правоохоронці. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.