Священника московського патріархату, який привітав Путіна з іменинами, позбавили права служіння

Батюшку Олексія Шарана з Волині, який привітав у фейсбуці президента Росії з Днем ангела, позбавили права проводити Богослужіння.

28.06.2023
Священника московського патріархату, який привітав Путіна з іменинами, позбавили права служіння

Про це у вівторок, 27 червня, повідомили на сайті Володимир-Волинської єпархії.

“Протоієрей Олексій Шаран, указом №9 від 06.06.2022 року, на підставі 17 і 18-го Правил Святих Апостолів, 3-го Правила VI Вселенського Собору, слідуючи позиції святого Апостола Павла, викладеній у Посланнях до Тимофія і Тита (Тим. 3:2 – 12; Тит. 16), заборонений у священнослужінні та почислений за штат Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви, без права носіння ряси та наперсного хреста, з правом причастя Святих Христових Таїн, як мирянин. Будь-які священнодії протоієрея Олексія Шарана в період архієрейської заборони вважаються недійсними”, – йдеться в дописі.

Торік священник Олексій Шаран привітав  Путіна з Днем ангела:

«С днем Ангела! Желаю здоровья, терпения, оптимизму и всякого добра на многая и благая лета!!!» 

Згодом московський батюшка написав, що нікого не хотів цим образити, що це вийшло помилково. Тож привітання Шаран видалив.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.