Священник УПЦ МП на Буковині переправляв ухилянтів через держкордон

Чоловіків мали вивезти з території монастиря, який “вдало” розташований в одному з прикордонних із Румунією сіл.

31.03.2023
Священник УПЦ МП на Буковині переправляв ухилянтів через держкордон
Фото: умовне

Помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами, повідомляють СБУ та Нацполіція.

У вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати “безперешкодний” виїзд до Румунії. При цьому його спільники нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС.

За такий “трансфер” вони брали по 4000 доларів з особи. Проте замість обіцяних документів “клієнтів” доправили до прикордонного району і показали “зеленку”, через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни.

Канал незаконного виїзду українських громадян призовного віку за кордон заблокували, а священнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Справа його спільника вже розглядається у суді.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.