Суд зняв обвинувачення з львівського бізнесмена Ломаковича у розкраданні 44 млн грн

Галицький районний суд 22 липня скасував повідомлення про підозру львівському бізнесмену та раднику міністра фінансів Віталію Ломаковичу, якого звинувачували у привласненні бюджетних грошей та службовому підробленні.

25.07.2024
Суд зняв обвинувачення з львівського бізнесмена Ломаковича у розкраданні 44 млн грн

Інформацію про це у середу, 24 липня, підтвердили ZAXID.NET у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

«Суд ухвалив рішення скасувати підозру одному із фігурантів справи розкрадання понад 44 млн грн бюджетних грошей під час реконструкції військового ліцею на Львівщині. Це рішення ще не набуло законної сили. Наразі суд надав короткий текст ухвали, у якій не вказано підстав його прийняття. На цей час спецпрокурори підготували апеляційну скаргу, яку подадуть найближчим часом», – розповіла ZAXID.NET речниця Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

Ухвалу про скасування підозри виніс суддя Олег Юрків. Її можна оскаржити в апеляції.

Нагадаємо, що підозру у привласненні бюджетних грошей та службовому підробленні (ч. 3 ст. 28 ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ) Віталію Ломаковичу повідомили 20 березня 2024 року. Тоді поліцейські, за тією ж підозрою, затримали бізнесмена разом з кількома посадовцями Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та компанією-підрядником «Укрстройкомплект».

У департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції повідомляли, що підозрювані підробляли інформацію про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт під час реконструкції військового ліцею у Червонограді. Щоб легалізувати гроші підрядник перерахував гроші субпідрядним організаціям за роботи, які ті не виконували. У такий спосіб вдалося привласнити 44 млн грн.

За інформацією ZAXID.NET, крім Віталія Ломаковича, підозру вручили бізнесмену Володимиру Баб’яку, директору дніпровської будівельної компанії «Укрстройкомплект» Єгору Клименку, бухгалтерці Світлані Маліцькій та керівнику одного з відділів «Укрстройкомплект» Олегу Чубченку. Крім цього, підозри у привласненні грошей отримали полковник академії сухопутних військ Юрій Черевко та керівник військового ліцею в Червонограді Іван Сивоус.

Згідно з YouControl, 53-річний Віталій Ломакович займається бізнесом, пов’язаним із нерухомістю та наданням фінансових послуг. З початку 2000-х він працював у різних банках, а у 2014-2015 роках був членом ради Нацбанку України. У 2016 році Ломакович заснував премію для журналістів «Високі стандарти журналістики».

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.