Суд відхилив позов УПЦ МП про визнання недійсним розірвання договору оренди Лаври. Оновлено

Представники УПЦ МП повинні повністю звільнити орендовані раніше приміщення Києво-Печерської лаври.

30.03.2023
Суд відхилив позов УПЦ МП про визнання недійсним розірвання договору оренди Лаври. Оновлено
Фото: умовне

Представники Московського патріархату намагалися добитися через суд визнання недійсним розірвання договору оренди. Однак суд відмовив у забезпеченні позову, повідомив міністр культури та інформаційної політики Ткаченко, з посиланням на ухвалу суду. 

“Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”  про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю”, – написав Ткаченко.

Суд відзначив, що позивач не зміг довести чи обґрунтувати заяви про те, що у разі виселення УПЦ МП з Лаври є загроза “знищення чи пошкодження майна, передача третім особам у власність/користування, надання дозволів іншим релігійним організаціям на проведення богослужінь, порушення прав громадян України на свободу віросповідання та на житло”.

Оновлено. Крім того, Уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України часів Януковича від 11 липня 2013 р. No 519 “Питання передачі в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви будівель і споруд”. 

Рядом законних рішень управління майном Лаври перейшло до держави, бо саме держава є власником цих об’єктів.

Нагадаємо, 30 березня прихильники московського патріархату не пустили до Лаври комісію Мінкультури.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.