Суд скерував на новий розгляд справу щодо землі під ринком «Добробут»

Верховний Суд скерував на новий розгляд справу по ринку «Добробут», але з урахуванням доводів, які наводила Львівська міська рада, та які, на жаль, не почули в судах попередніх інстанцій.

20.12.2023
Суд скерував на новий розгляд справу щодо землі під ринком «Добробут»

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Таким чином Верховний Суд підтвердив, що об’єкт на ринку є тимчасовим. А також, що державний акт виданий на підставі розпорядження виконкому, хоча він має видаватися на підставі рішення сесії. Тобто Верховним Судом були враховані всі ті аргументи, про які ми говорили у судах у Львові. Відтак Верховний Суд вважає, що суди 1-ї і 2-ї інстанції не дослідили наші аргументи і повернув справу на новий розгляд», – зазначила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич

Нагадаємо, справа по ринку «Добробут» тягнеться ще з 90-х років. 30 років тому австрійці планували збудувати тут 5-поверховий готель з автостоянкою. Вони обіцяли кошти і техніку, а Львівська міська рада – виділити ділянку за Оперним театром і знести 3 будинки, які заважали реалізації проєкту. Місто свою частину зобов’язань виконало. Забудовник лиш збудував фундамент, на якому у 1997 році облаштували тимчасовий ринок «Добробут», що мав працювати, допоки інвестор не відновить будівництво готелю. Та торгівля затягнулась на чверть століття.

Орієнтовна вартість збитків, заподіяних громаді незаконним використанням земельних ділянок, – близько 450 мільйонів гривень. ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Галінвест» належить австрійській компанії, кінцевим бенефіціаром якого є львівʼянин Валерій Холодило.

Із детальною хронологією подій, що розгортались десятиріччями довкола ринку «Добробут», можна ознайомитись тут .

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.